Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πιλοτικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Αρκαδίας


Ο « Α Ρ Χ Ι Μ Η Δ Η Σ »
ΣΤΟΧΟΣ
O "Αρχιμήδης" στοχεύει σε ΑΜΕΣΗ απασχόληση των ΑΝΕΡΓΩΝ μέσω εκμετάλλευσης της ηλιακής και αιολικής Ενέργειας της χώρας μας. Με τα έσοδα, θα καλύπτονται οι αμοιβές των Ανέργων, και σε βάθος 10ετίας, η κοινωνική Ασφάλιση και το Συνταξιοδοτικό του συνόλου των εργαζόμενων.
Η ονομασία «Αρχιμήδης» επελέγη, για να αναδειχθεί η «ΔΥΝΑΜΙΚΗ» του Θεωρήματος στην ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ως πολλαπλασιαστικός μοχλός Ανάπτυξης!
Η νέα Κυβέρνηση να εκχωρήσει στους Ανέργους την αποκλειστική εκμετάλλευση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας της χώρας μας. Τα έσοδα είναι ικανά να καλύπτουν τις αμοιβές των, την κοινωνική ασφάλιση – περίθαλψη και την συνταξιοδότηση του συνόλου των εργαζομένων.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ αποσκοπεί στην συν-αξιοποίηση μιας σειράς συναδρανών συντελεστών, σε ένα πιλοτικό Μοντέλο Ανάπτυξης της Αρκαδίας, που αφορά το σύνολον της Χώρας και περιλαμβάνει:
1. Την άφθονη κι ανεκμετάλλευτη ηλιακή ενέργεια της Αρκαδίας.
2. Τους ανέργους του νομού, που είναι και η κινητήριος δύναμις.

- Να εμπιστευθούμε τους εαυτούς μας. Κανένας ξένος δεν θα νοιαστεί για την Αρκαδία περισσότερο από τους Αρκάδες!
- Να εμπιστευθούμε τους αιρετούς εκπροσώπους των Αρκάδων, όλων των βαθμίδων, μαζί με τους Διευθυντές και τα στελέχη των συναρμοδίων Υπηρεσιών.
- Επικεφαλής της ΠΡΟΤΑΣΗΣ, να τεθεί η τεχνογνωσία, όπου κι αν αυτή ευρίσκεται, με εθελοντές –εραστές από τον επιστημονικό χώρο της Αρκαδίας. (Εγχώριους και ξενιτεμένους)
3. Τις κλειστές Βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
4. Των άγονων και μη δασωμένων ορεινών δημόσιων εκτάσεων της
Αρκαδίας. Δεν αφορά, ούτε θα θιγούν οι δασικές εκτάσεις.
5. Των μη καλλιεργούμενων ορεινών ιδιωτικών εκτάσεων γης.
6. Μέσω κινήτρων οι ιδιοκτήτες να εκχωρήσουν την εκμετάλλευση των μη καλλιεργούμενων ιδιοκτησιών του στον Οργανισμό Ανέργων.
7. Της υπάρχουσας, ή εισαγόμενης τεχνογνωσίας σε: Κατασκευή –
Εγκατάσταση – Σύνδεση και συντήρηση φωτοβολταϊκών πάνελ.
8. Την άμεση απασχόληση των ανέργων, επιδοτούμενων, ή μη.
Τρόπος Υλοποίηση Σχεδίου:
1. Σύσταση ειδικού Οργανισμού υπέρ των Ανέργων, αποκλειστικής
Εκμετάλλευσης της Ηλιακής και Αιολικής Ενέργειας της χώρας.
2. Ανάθεση της Οργάνωσης – Επίβλεψης του Οργανισμού, σε έμπειρα στελέχη, επιλεγμένα από την εγχώρια αγορά. Καθορισμός πινάκων παρακολούθησης της παραγωγής και της παραγωγικότητας σε μηνιαία βάση.
3 . Πρόσληψη ανέργων με αρχική μηνιαία αμοιβή ίση της επιδότησης.
- Ταχύρυθμη εκπαίδευση και ειδίκευση στην κατασκευή Φωτ/κών πάνελ. {Πόσος χρόνος μεσολαβεί, μεταξύ παραγωγής, εγκατάστασης και σύνδεσης των πάνελ με την ΔΕΗ; 15 ημέρες; Ένας μήνας; Λιγότερο; }
Αντί να επιδοτούνται και να μην εργάζονται όπως συμβαίνει σήμερα, ο «Αρχιμήδης» τους επιδοτεί να εργάζονται με κίνητρο το βέβαιο μέλλον τους.
Αν, σ’ ένα μήνα, ένα υλικό που βρίσκεται σε αποθήκη, αρχίζει να παράγει ενέργεια και να αποφέρει έστω κι ελάχιστο κέρδος κι επειδή αυτό το μικρό κέρδος είναι καθημερινά πολλαπλάσιο, σε ένα χρόνο θα μεταβληθεί σε χιονοστιβάδα ευημερίας. Οι αμοιβές θα αυξάνονται κατ’ έτος κατακόρυφα!
Εγώ δεν βλέπω στον ορίζοντα καλύτερη απασχόληση είναι ικανή μέσα σε ένα χρόνο να έχει απορροφήσει το σύνολον των ανέργων της Αρκαδίας στην πιο δυναμική μορφή απασχόλησης.
Με 5 χρόνια λειτουργίας, η δραστηριότητα αυτή θα έχει επεκταθεί, σε πανελλήνια έκταση και θα έχει λύσει οριστικά την ανεργία των νέων στην χώρα μας. Τα αυξανόμενα έσοδα σε σχέση με το μειούμενο κόστος λόγω της ταχύρυθμης απόσβεσης, θα καλύψουν το κόστος του συνόλου της ασφάλισης, περίθαλψης συνταξιοδότησης του συνόλου των εργαζόμενων της χώρας. Η φθηνή ενέργεια θα είναι η κινητήριος δύναμης πάνω στον μοχλό Ανάπτυξης της οικονομίας που είναι οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικές ανάγκες.
Η νέα Κυβέρνηση προς την οποία απευθύνεται η ΠΡΟΤΑΣΗ ελπίζω να ενσκύψει σε αυτήν και να ζητήσει, περισσότερες διευκρινήσεις.
Αντώνης Δρεμέτσικας
6977243600

3 σχόλια:

  1. Η Πατρίδα μας έχει αέρα, ήλιο, χωρίς κόστος, χώμα και νερό.
    Έχουμε τον Θεό μαζί μας στα χέρια μας!!!
    Θέληση από αυτούς που πρέπει να αποφασίσουν υπάρχει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ιδέες και οι προτάσεις του κ. Δρεμέτσικα φαίνονται ενδιαφέρουσες.
    Παρατήρησα όμως ότι διατυπώνονται μέσω του Facebook και μάλιστα δεν κοινοποιούνται στο Δημόσιο Profil, αλλά μέσα στον στενό και περιορισμένο κύκλο των φίλων του στο Facebook.
    Η δική σου αναδημοσίευση στο παρόν ιστολόγιο βοηθάει για να γίνει ευρύτερα γνωστή αυτή η πρόταση, αλλά σίγουρα δεν αρκεί για να ενημερωθούν οι καθ' ύλη αρμόδιοι.
    Μιας και μιλάμε για πιλοτικό μοντέλο ανάπτυξης της Αρκαδίας μπορούμε να καταλάβουμε και ποιοί είναι οι αρμόδιοι για να το μελετήσουν αυτό το θέμα.
    Είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι της Αρκαδίας.
    Αν έχεις προσωπική γνωριμία με τον κ. Δεμέτσικα καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις μαζί του για να το θέσει έγγραφα και επίσημα υπόψη τους για τα καθ' αυτούς, αν δεν το έχει κάνει ήδη.
    Από το κείμενό του δεν προκύπτει ότι έχει γίνει αυτή η ενημέρωση.
    Ηλιο έχει βέβαια η Αρκαδία αρκετό αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν έχει τις σωστές υποδομές σε δρόμους.
    Χωρίς υποδομές σε οδικό δίκτυο και σε γραμμές μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας πως είναι δυνατό να υλοποιηθούν τέτοιες προτάσεις ?
    Στον Αρτοζήνο όπως ξέρεις υπάρχουν άφθονες και ακαλλιέργητες εκτάσεις που δεν είναι δασωμένες. Θα ήταν ίσως κατάλληλες για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.
    Πώς θα τα μεταφέρουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ με τα μουλάρια ή στον ώμο ?
    Και πως θα συντηρηθούν αν δεν υπάρχει οδικό δίκτιο?
    Η Περιφέρεια δεν φρόντισε να υλοποιήσει τις ρητές υποσχέσεις που είχε κάνει ο κ. Γιαννακούρας για τη διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τους Αράπηδες.... μπορούμε να σκεφτούμε ότι θα θελήσει και θα μπορέσει να κάνει άλλους δρόμους στα βουνά, τον Αρτοζήνο, Το Σερβόβουνο, το Χαλασμένο Βουνό ή την Κερόρεση για να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά ?
    xd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ οι μεγάλοι οικονομολόγοι της παγκοσμιοποιημένης χρηματοοικονομικής οικονομίας χρησιμοποιούν τον μοχλό του Αρχιμήδη και κάνουν μόχλευση του ένα προς δέκα- δώδεκα .Ας κάνουν μόχλευση της παραγωγικότητας της αποτελεσματικότητας της αξιοσύνης της ηθικής συνύπαρξης της κοινωνίας και δια του μοχλού να κατρακυλήσουμε το χρέος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή