Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το τρανό αντάμωμα!!!...

Έδωκε ο Θεός!
 «Κάλιο αργά, παρά ποτέ…»
Αντάμωμα Τρανών!
Αντάμωμα Θρησκευτικών ηγετών!!!
Καλοδεχούμενο στον λαό, στον κόσμο, στην οικουμένη!
Τι να είναι και τούτο το αντάμωμα;
Αντάμωμα!...
Αντάμωμα Ομόνοιας;
Αγάπης;
Ειρήνης;
Ελπίδας;
Ή τίποτα;
Από το αποτέλεσμα θα κριθεί...
Μακάρι να είναι όλα τα άλλα, εκτός από το τίποτα…

Άκουσα και τι δεν άκουσα αυτές τις τρεις καλές, ελπιδοφόρες ημέρες.
Μακάρι τέτοιες να  ήσαν, να είναι και ούλες οι άλλες!..
Να ανταμώνουν!!!...
Από το αντάμωμα πάντοτε κάτι καλό γεννιέται….
Άκουσα και είδα με τα μάτια μου στα ΜΜΕ  τους τρεις  μεγάλους, τους Θεόσταλτους και από τους εκλεκτούς, τους επίλεκτους του Θεού, του Χριστού και της στρατευόμενης εκκλησίας Του, τους θρησκευτικούς ηγέτες.
Χάρηκε η καρδιά μου, γαλήνεψε η ψυχή μου, ηρέμησε ο νους μου…

Δοξασμένος ο Θεός!...
Κάτι καλό στον κοσμάκη στην πλάση στην Γη πάει να γίνει!...
Θα γίνει; Θα φυτρώσει το καλό;
Θα γεννηθεί ή θα το πνίξουν οι κακοί πριν προφτάσει να γεννηθεί;
Θα το εκτρώσουν πριν καν το καλό να συλληφθεί;
Με τον φόβο αυτό τρομάζω…

Είδα και άκουσα, τον σεμνό, τον ταπεινό, τον αλάθητο ηγέτη, της Καθολικής Εκκλησίας του Χριστού, τον Άγιο ποντίφικα,  τον Πάπα Φραγκίσκο.
Τον εκλεκτό του Θεού τον θρησκευτικό ηγέτη της ορθοδόξου Αγίας  εκκλησίας του Χριστού, σώφρονα, οικουμενικό πατριάρχη, Παναγιώτατο, Άγιο Βαρθολομαίο, και τον  επίσης εκλεκτό, σεπτό, γαλήνιο, Ιεράρχη της ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας της Ελλάδας, τον σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Τους είδα τους άκουσα και τους τρεις αντάμα!...
Τους θαύμασα!!..
Αναπτερώθει το ηθικό μου…

Αντάμωσαν!...  Αντάμωσαν εκεί στον τόπο της συνάθροισης της συμφοράς, της πείνας, του πόνου, της ταλαιπωρίας και δυστυχίας των ανθρώπων.
Εκεί το συμφώνησαν να συναντηθούν στην Μυτιλήνη, στο τόπο, στα σύνορα των δύο Ηπείρων,  των δύο κόσμων και θρησκειών.
Να δουν και να νοιώσουν από κοντά τον κατατρεγμό, την συμφορά, την πείνα, την δυστυχία των κατατρεγμένων, των τουφεκισμένων ανθρώπων.
Να δουν για λίγο, να δοκιμάσουν, να νοιώσουν τον πόνο τους, να κουβεντιάσουν, να συναισθανθούν την συμφορά τους και να συναποφασίσουν, το τι μπορούν για αυτούς  να κάνουν…
Τι να κάνουν για να σταματήσει το κλάμα, η πείνα ο τρόμος και το τρέμουλο των μικρών παιδιών…
Συναντήθηκαν εκεί που βρήκαν οι κατατρεγμένοι απάγκιο να κουρνιάσουν, που βρήκαν αυτοί εκεί την μια μπουκιά ψωμί, από το φιλότιμο των εκεί ανθρώπων.
Είναι έτσι, αυτοί οι ναυαγοί, αυτοί οι κατατρεγμένοι, όχι από τον Θεό και από την Φύση, αλλά, από την κακία, την απληστία των τρανών της Γης.
Είναι κυνηγημένοι άνθρωποι από τους άλλους ανθρώπους,  που σαν ψαροπούλια τους ντουφέκισαν και αυτοί λάκισαν, ντουφεκισμένοι άνθρωποι… να γλιτώσουν.
Εκεί στην Μυτιλήνη που αυτοί κατατρομαγμένοι έφτασαν, εκεί βρήκαν κλαρί και κούρνιασαν, και νόμισαν πως έφτασαν στην Γη της Χαναάν.

Εκεί, μπροστά στην μεγάλη συμφορά και αυτοί οι τρεις Θρησκευτικοί ηγέτες μόνοιαξαν!... Χάρηκε ο κόσμος ο λαός, χαρήκαν τα ουράνια!...Χάρηκε η Παναγιά και οι δώδεκα Απόστολοι του Χριστού μαζί τους, τους ευλόγησαν, τους έστειλαν την ευχή τους…. 
Και αυτοί  οι Θεόσταλτοι, έδωσαν ελπίδα σε απελπισμένους, πεινασμένους, ξεριζωμένους ανθρώπους, χωρίς αυτοί να το θέλουν, χωρίς αυτοί σε τίποτα να φταίνε για τον κατατρεγμό τους…
Και οι πεινασμένοι άνθρωποι  ενθαρρύνθηκαν, την πείνα τους ξεχνάνε, ανέκτησαν ελπίδα και πίστεψαν για λίγο πως είναι χορτάτοι....
Και πιστεύουν, πως και για αυτούς υπάρχουν άνθρωποι, πως και για αυτούς, Θεός υπάρχει!!!….
Όμως η συμφορά τους αυτή, δεν είναι θέλημα Θεού –  υπέρτατων Θείων δυνάμεων βούλησης, ο Θεός, και οι Υπέρτατες δυνάμεις για να την διορθώσουν, αλλά αυτά είναι έργα των διαβολικών ανθρώπων και οι άνθρωποι πρέπει να τα διορθώσουν…

Άνθρωποι στην Μυτιλήνη, φιλότιμοι φιλόξενοι υπάρχουν που τους αγαπάνε και πολλά τους προσφέρουν από το στέρημα τους… Αλλά μέχρι και που και μέχρι πότε και αυτοί θα αντέξουν; Και αυτοί, οι ίδιοι αρχίζουν να πεινάνε.
"Η πείνα στον άνθρωπο, Θεό δεν έχει, δεν πιστεύει σε Θεό και ότι λέει και συμβουλεύει αυτή θα κάνουν… "
Αυτή, η πείνα είναι ο Θεός τους, ο αρχηγός και ο σύμβουλός τους…

Συμφώνησαν οι θρησκευτικοί ηγέτες, την πείνα τους να στομώσουν, θα τους συμπαρασταθούν τους είπαν και θα κινητοποιήσουν και την παγκόσμια κοινότητα και τους καλούς της Γης ανθρώπους, να έρθουν αρωγοί στην πείνα τους, στο πρόβλημα, στην συμφορά τους.
Να δώσουν ελπίδα ζωής, σημάδια  της ειρήνης…
Θα φροντίσουν να νουθετήσουν τους τρανούς, τους ισχυρούς του κόσμου, της Γη τους ηγέτες, να έρθουν στα συγκαλά τους, να ειρηνεύσουνε τον κόσμο!...

Δεν άκουσα, που ίσως το είπαν και δεν πρόσεξα, ‘ότι αν δεν συγκινηθούν αυτοί οι τρανοί, που δημιούργησαν και δημιουργούν ανά τον κόσμο αυτές τις συμφορές, διότι τα κέρδη τους από αυτές είναι μεγάλα, γιατί κερδίζουν ακόμα και από τα σάβανα των σκοτωμένων, ότι θα κινητοποιήσουν εναντίον τους όλους τους Χριστιανούς και όσους μπορούν από τον άλλον κόσμο, των άλλων θρησκειών και δογμάτων τους ανθρώπους, γιατί η πείνα σε όλον τον κόσμο είναι μία και η συμφορά όταν θα έρθει είναι μεγάλη…
Και αν με το καλό τους πείσουν τους ηγέτες, να βάλουν μυαλό, να αλλάξουν γνώμη,και τότε  αν οι Τρανοί της Γης έρθουν στα συγκαλά τους, θα γαληνεύσει η πλάση…
Θα γίνει στη Γη το καλό!… Επίγειος Παράδεισος!!!...
Αλλιώς ας κατέβει από ψηλά πάλι ο Χριστός!!!...
Και όλες οι υπέρτερες δυνάμεις....
[ο Θεός, ο Αλλάχ, ο Μωάμεθ, ο Βούδας… ή όλοι τους μαζί!!!] αντάμα…
Όχι με το Βαγγέλιο, αλλά με το φραγγέλιο...!!...

Και αν τις μονοιάξει στο νου του, ο φτωχός κοσμάκης, ο λαός, όλες  αυτές τις θεϊκές δυνάμεις, [Θεός- Χριστός , Αλλάχ- Μωάμεθ, Βούδας και τις άλλες], τότε με λίγες παρακλήσεις, θε να  κατεβούν και Αυτοί στην Γη αντάμα.
Τότε θε να τρομάξουν της Γης οι τρανοί- τα λαμόγια και τότε θα έρθουν, με της μιας, στα συγκαλά τους…
Τότε….  Θα γίνει στην Γη Παράδεισος!!!...

Και ο Χριστός ο ίδιος, όπως οι γραφές το λένε, όταν είχε έλθει στην Γη, τότε που οι ηγέτες στον Ναό του Θεού, του Πατέρα Του, έκαναν ηθική αταξία.... στο ένα χέρι στο αριστερό, είχε την Αγία γραφή, το Ευαγγέλιο[Ευ αγγελία, καλή  αγγελία] την αγάπη, την ειρήνη, και αφού δεν έπαιρναν οι τότε τρανοί, από λόγια αγάπης, τους άρχισε μέσα και έξω από τον Ναό του Θεού με τον φραγγέλιο!...
Και τους άλλαξε τον αδόξαστο!!... [τον διάβολο]…

Έτσι καθαρά, σταράτα , ξεκάθαρα, πρέπει να τους το ειπούν, και αυτοί όλοι τους αντάμα οι Θρησκευτικοί ηγέτες, να το διαλαλήσουν, ότι αφού δεν θέλουν τα λόγια αγάπης να διαλέξουν από μόνοι τους, τότε τον διάβολο που έχουν μέσα τους θα τους τον διώξουν με του Θεού, του Χριστού, του Αλλάχ- του Μωάμεθ, του Βόυδα κλπ, των Υπέρτερων των ηθικών δυνάμεων,   το φραγγέλιο.

Οι τρεις εκλεκτοί του Θεού! Ας  κινητοποιηθούν, ας κτυπήσουν αντάμα όλοι τους των Εκκλησιών, των Ναών τους τις καμπάνες και όλοι μαζί με μια φωνή να ψάλουν:
Το "Όσοι εις Χριστό [ Στην Χρηστότητα στο ήθος στην αρετή] στην ηθική βαπτίσθηκαν, Χριστό [ Χρηστότητα, ήθος, αρετή], ενδυόσαστε, [ενδυθήκαμε φορέσαμε ένδυμα αρετής] αλληλούια"
 Και αν,  όταν μαζευτούν πολλοί οι ενδεδυμένοι την Χρηστότητα, το ήθος, την αγάπη, την αρετή  και συμπορευθούν, θα συμπαρασύρουν προς το καλό, προς την αρετή και όλους τους άλλους…
Ας το δοκιμάσουν, ας το κάνουν και έτσι θα ησυχάσει προς Δόξα του Θεού και των ανθρώπων, η πλάση!!...

Γιάννης Στ Βέργος {gortynios.isv}
27.o4.2016 





1 σχόλιο:

  1. Χάρηκε με το αντάμωμα αυτό η Παναγιά, Χάρηκαν και τα Ουράνια!... Το σήμερα ξημέρωσε από το χθες και το αύριο θα ξημερώσει από το σήμερα. Πρέπει να ήρθε η ώρα, η στιγμή, να σμίξει να ανταμώσει το χθες, με το σήμερα, για να ξημερώσει ξεκάθαρο, ξάστερο, γαλήνιο, ειρηνικό, προκομμένο το αύριο…. Οι Θρησκευτικοί ηγέτες του κόσμου πρέπει να ομονοήσουν, να αναγνωρίσουν την Αγιότητα, όλων των ανωτέρων Θεϊκών δυνάμεων, ή, της Θεϊκής δύναμης[Θεού-Χριστού Αλλάχ- Μωάμεθ, Βούδα, Ολυμπίων δυνάμεων Θεοτήτων και ημιθέων κλπ, που ορθώς η λαθεμένα πίστευαν και λάτρευαν οι τότε άνθρωποι, και ότι λατρεύει και σήμερα ο άνθρωπος και να σέβονται τον τρόπο προσευχής και λατρείας των…. Και όπως σήμερα ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, προσευχόμενος κλεισμένος εις τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού επικαλείται την Θεϊκή δύναμη να ανάψει Θεόσταλτο το Άγιο Φώς. Έτσι και τότε οι τότε άνθρωποι εκεί στην Ολυμπία, επικαλούμενοι την Θεότητα, έπαιρναν την φλόγα το φως, παρακαλώντας να τους το στείλει μέσω του ήλιου, Ο Θεός η Θεότητα ο Απόλλωνας!...Νομίζω πως δεν υπάρχει διαφορά πως θα λέγεται η Υπέρτατη αυτή δύναμη… Αρκεί αυτή να εκφράζει την αγάπη το ήθος την αρετή την γαλήνη της ψυχής και την παγκόσμια ειρήνη. Πρέπει να σμίξει το Άγιο φώς και με το Ολυμπιακό φως, το ιδεώδες, του ήθους της αρετής, της Ειρήνης. Και η Ολυμπία να θεωρηθεί και να αναγνωριστεί ως απαραβίαστο, άβατο.Η Γη Παγκοσμίου Ειρήνης. Εκεί να έχουν μέρος μικρής Γης όλα τα κράτη…. Και όλες οι θρησκείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή