Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Ο τσοπάνος!!!.. Που είναι;

Αναδημοσίευση:
Αντώνης Δρεμέτσικας
κλικ
Καλό μήνα και δουλιά στους άνεργους!
Κατακαλόκαιρο στο Λάδωνα με την τουρίστρια και τον τσοπάνη!
Ήταν Ιούλιος του 1969 και η ζέστη από τον Ήλιο κι ο «καύσωνας» από την Χούντα έκαναν τον βίο αβίωτο. Ο Στυλιανός Πατακός, Ταξίαρχος και Υπουργός, είχε βγάλει Διαταγή ότι «όποιος έλληνας, παρενοχλούσε σεξουαλικά, τουρίστρια εξωτερικού, συλλαμβάνονταν «αυθωρί και παραχρήμα» για δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό».
Αυτό «βόλευε» τις ελληνίδες και στήριζαν την ….επανάσταση!
Στην συμβολή Πατσουριάς και Λάδωνα, είχε στήσει σκηνή ένα ζευγάρι Σουηδών. Με τα κανό ανεβοκατέβαιναν το ποτάμι. Ένας τσοπάνος έφερνε κάθε μεσημέρι το κοπάδι του στην σκιά ενός πλάτανου, δίπλα στο ποτάμι, για νερό.
Εκεί που ο τσοπάνος δροσίζονταν στην όχθη, μαζί με το κοπάδι, βλέπει ξαφνικά μέσα στο ποτάμι σχεδόν ολόγυμνη, μια λιγερόκορμη νεράϊδα να κωπηλατεί.

 Το ξάφνιασμα τον συγκλόνισε! Δεν ήξερε τι ήταν εκείνο που έβλεπαν τα μάτια του ανάμεσα στους κυματισμούς και στις ιτιές! Η τουρίστρια κατάλαβε την αμηχανία του και προσπαθούσε με χειρονομίες να τον συνεφέρει. Ο τσοπάνος ξεθάρρεψε και με νοήματα την καλούσε κοντά του στην όχθη. Η κοπέλα υπέκυψε στα παρακάλια και τον πλησίασε. Πριν δέσει το κανό, ένοιωσε ένα χέρι πλοκάμι να την σέρνει στην στεριά. Χωρίς κουβέντες έπεσε πάνω της. Η κοπέλα αμύνονταν σθεναρά ώσπου ανάγκασε τον τσοπάνη να παραιτηθεί του σκοπού του, όπως κι έγινε. Ο τσοπάνος απελπισμένος, πήρε τα πρόβατα κι επέστρεψε στο βουνό! Η τουρίστρια ματωμένη από τα αγκάθια επέστρεψε στην σκηνή και διηγήθηκε το συμβάν στον φίλο της. Εκείνος κατήγγειλε το συμβάν στην Χωροφυλακή Χώρας κι άρχισε η καταδίωξη. . Κινητοποιήθηκαν τα τμήματα Χωροφυλακής Χώρας, Τροπαίων και Κοντοβάζαινας, όπως καιοι άνδρες των ΤΕΑ, όλων των χωριών (Τοπική Ένοπλη Άμυνα) Πέρασε ο χρόνος του αυτόφωρου δεν έπιασαν τον δράστη κι ακολούθησε τακτική δικάσιμος στον Πύργο. Εμφανίστηκε στην δίκη και το ζευγάρι που ήλθε επί τούτου.
Πρώτη άρχισε η κοπέλα «Εγώ κύριε πρόεδρε ήθελα πολύ να κάνω έρωτα με τον τσοπάνο. Δεν γνωρίζαμε την γλώσσα και δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε. Με έριξε γυμνή όπως ήμουν πάνω στα αγκάθια κι ενώ εγώ σφάδαζα από τους πόνους και αντιδρούσα, εκείνος ο καημένος νόμιζε ότι τον απωθούσα από την αγκαλιά μου. Είναι άδικο να τιμωρηθεί για κάτι που και οι δύο επιθυμούσαμε» !!
Χωρίς ο πρόεδρος να καλέσει τον τσοπάνο απεφάνθη : Αθώος ο κατηγορούμενος! Την επόμενη χρονιά κατέφθαναν καραβάνια οι Σουηδέζες στο Τουμπίτσι και ρωτούσαν: Mister tsopanis please, Where is Mister tsοpanis;
Ακόμη και τα αγκάθια αυτού του τόπου έχουν την …πελατεία τους!

2 σχόλια: