Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ελληνική σεξουαλική μυθολογία

Τα παράδοξα τα τότε και τώρα... Ήταν από τότε;.. Αναδημοσίευση..... Ο Ησίοδος είδε στο όρος Κυλλήνη (Αρκαδία) δύο φίδια να συνουσιάζονται και καθώς χτύπησε το ένα, που ήταν θηλυκό, έγινε αυτομάτως από άνδρας γυναίκα! Άλλαξε φύλλο και ως γυναίκα γνώρισε την αίσθηση και της γυναικείας σεξουαλικής ηδονής!

Μετά από καιρό ξανανέβηκε στο όρος Κυλλήνη και βρήκε επίσης δύο φίδια να συνουσιάζονται Σκότωσε και πάλι το ένα που ήταν αρσενικό και ξανάγινε αυτόματα από γυναίκα άνδρας. Δεν ξαναπήγε στο ίδιο βουνό!
Πήγε όμως μεταγενέστερα ο μάντης Τειρεσίας, από περιέργεια να δοκιμάσει το ίδιο εγχείρημα και να πεισθεί αν όντως ο Ησίοδος έλεγε αλήθεια! Έγινε γυναίκα γεύτηκε την ηδονή και ξαναγίνηκε άνδρας!
Όταν ο Ζεύς καυγάδιζε με την γυναίκα του την Ήρα, για το ποιος, ο άνδρας, ή η γυναίκα ένοιωθε εντονότερη ηδονή κατά την συνουσίαση και μη μπορώντας να αποφανθούν μετά αληθούς γνώσεως, προσέφυγαν στην μάντη Τειρεσία που είχε βιώσει και τις δύο φύσεις!
Ο Τειρεσίας μετά λόγου γνώσεως τους είπε :
Από τους δέκα βαθμούς ηδονής που παράγει μία συνουσίαση, ο άνδρας αισθάνεται μόνο έναν βαθμό και η γυναίκα και τους δέκα! Ο άνδρας αισθάνεται μόνο τέρψη – ευχαρίστηση, ενώ η γυναίκα εκτός της τέρψης ευχαρίστησης, αισθάνεται και την εμπίπλησι = πληρότητα, γέμισμα, χόρταση!
{Οίην μεν μοίραν δέκα μοιρών τέρπεται ανήρ τας δέκα εμπίπλησι γυνή τέρπουσα νόημα}
Λέγεται ότι ενοχλήθηκε η Ήρα και τύφλωσε τον Τειρεσία!
Τον λυπήθηκε όμως ο Ζεύς και παρά την τύφλωση του επέτρεψε να διατηρήσει την ικανότητα να μαντεύει σωστά τα μελλούμενα. Έκτοτε παρέμεινε μάντης έστω και τυφλός!
Εξ αυτού, ότι όσοι βλέπουν φίδια να συνουσιάζονται, δεν πρέπει να τα ενοχλούν για να μην αλλάξουν φύλλο! Εξαιρέσει όποιων επιθυμούν να γίνουν «τρανς …σέξουαλ»!
Το ότι η αίσθηση της ηδονής, είναι εντονότερη στην γυναίκα, συνάγεται και από την ετυμολογική ανάλυση του εξ αυτής προϊόντος : π α ι δ ί ον !
Οσάκις συντυχαίνουν ανδρικό πέος και γυναικείο αιδοίο γεννιέται το π α ι δ ί ο , στο οποίο το μεν πέος συμμετέχει μόνο με ένα γράμμα το Π ενώ το αιδοίο με όλα του τα γράμματα!
Μετά από κράση, όλα τα λοιπά γράμματα είναι υπέρ της γυναίκας! Χαλάλι της!
Η κράση, προέρχεται από το αρχαίο ρήμα κεράννυμι ή κεραννύω που σημαίνει «συγχώνευση δι’ άναμείξεως» δύο λέξεων ή υλικών και παραγωγής νέας λέξης όπως παιδί ον!
Όσο τελειότερη γίνεται η κράση,, τόσο πιο εύφωνη και εύηχη είναι η νέα λέξη.
Εξ ού και το «αυτός /ή, προέρχεται από γερή κράση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου